- Štítky blogu
Potřebujete poradit?

PROČ ŘÍZENÉ KVAŠENÍ?
Jeden z faktorů, který významně ovlivňuje kvalitu vyráběných vín je proces kvašení, který lze vhodným zařízením řídit (řízené kvašení) v úzkém rozsahu teplot. Podle odborné literatury je doporučená teplota kvašení u bílých odrůdových vín, dle druhu od +14,5 °C do +20 °C a u červených odrůd do +30 °C (fermentace). Při neřízeném kvašeni mohou být teploty až +45 °C. Dále lze kvalitu již hotového vína ovlivnit procesem, kdy se víno podchladí na teplotu 0 °C až –4 °C (vymražování moštů). Při tomto procesu dochází k vysrážení vinného kamene a bílkovin, které tvoří úsady viditelné hlavně u vín stáčených do láhví.
Ochlazování moštu v tancích je realizováno nerezovými deskovými výměníky, které je možno chladit při menších objemech produkce studniční vodou, při nedostatku vody a při větších objemech produkce vína je hospodárnější chladit vodu v uzavřeném systému chladicí jednotkou. Tato jednotka může být využívána při použití potravinářské nezávadné nemrznoucí látky k vychlazování vína na nízké teploty. Chladicích jednotek je možné po doplnění systému chladiči vzduchu využít ke klimatizaci prostor (například s uskladněným vínem). U malých výkonů mohou být jednotky dodány v mobilním provedení, u jednotek s výkonem vyšším než 5kW jsou dodávány jednotky stacionární.
Všechny námi dodávané jednotky jsou vzduchem chlazené, nepotřebují proto pro chlazení kondenzátorů vodu.
Používáme pouze ekologické chladivo R290 v provedení GREEN LINE. Kvalitní a výkonné chladící technologie od českého výrobce LINDR CZ.
NEVÁHEJTE NÁS KONTAKTOVAT:+420 732 56 46 44, servis@rajgastronomie.cz